Interessante Blog Postings

By patrickwellink
June 30, 2010
Comments Off on Interessante Blog Postings

Gedurende een bepaalde periode kom je op het internet interessante zaken tegen of zijn er interesante blogpostings gedaan. Soms google je wat en kom je een oude maar zeer interessante blogposting tegen. In dit artikel wil ik een aantal van deze blogpostings/blogposters/artikelen aanstippen.

 

Maxime Labelle

 

Heeft een interessant blog waar hij af en toe diep ingaat op de werking van BizTalk. Er zitten veel code voorbeelden bij. Enkele noemenswaardige zaken zijn onder andere:

A Base Class for Building Custom Pipeline Components

Een handige base class welke het leven van een BizTalk ontwikkelaar behoorlijk kan versimpelen. In plaats van iedere keer weer alles van de grond af aan op te bouwen zorgt deze base class standaard voor een aantal zaken. Je hoeft eigenlijk alleen nog maar de Execute van de pipeline te programmeren. Erg handig.

Streaming Data in and out of an SQLServer 2005 Database

Interessant artikel over het opslaan van BizTalk Berichten in een database. Absoluut de moeite van het lezen waard.

 

Als je nog wat verder snuffelt op zijn blog zul je zien dat er echt interessante en nuttige zaken tussen staan.

 

Validatie functie BizTalk

 

Gebruikers van de “BizTalk Best Practice” zullen wel weten dat ik een groot voorstander ben van het valideren van xml nadat er gemapped is. Een map biedt immers geen enkele garantie met betrekking tot het valide zijn van het resultaat. Voorheen gebruikte ik daarvoor altijd de ‘Cool XSD Validation Function for Orchestration van de ‘Arch Hacker’ . Deze validatie functie is inmiddels stokoud en compileert niet zonder warnings meer in .Net 2.0 en hoger. Met een aantal ‘Pragma Directives’ kon het nog net compileren zonder warnings maar dat de code ondertussen sterk verouderd is blijft een feit. Onlangs kwam ik een nieuwe versie tegen die wel voldoet aan 2.0. Daarnaast biedt deze wat meer functionaliteit.

 

BizTalk Service Pack 1, Fix Pack1, Fix Pack 2 !

 

Begin dit jaar is voor BizTalk Service Pack 1 uitgerold en zodra deze geïnstalleerd was op de ontwikkel server van de klant waar ik op dit moment zit werkte zaken niet meer zoals ze zouden moeten werken. Omdat dit bij Microsoft Support liep was ik op de hoogte van een BizTalk 2006 R2 SP1 Cumulative Update 1. Hierin waren een aantal zaken opgelost, maar het belangrijkste issue stond nog steeds open. Zeer onlangs kreeg ik te horen dar er nu ook een BizTalk 2006 R2 SP1 Cumulative Update 2 beschikbaar is. Blijkbaar was Service Pack 1 niet de meest geslaagde update uit de BizTalk geschiedenis.

 

 

Comments: 0

Comments are closed.

  • Recent Posts
  • Recent Comments
  • Archives
  • Categories
  • Meta